בני נוער ומתבגרים עשויים לחוש לעיתים כי ההליכה למסגרת הלימודית מביאה צער ותסכול. ייתכן שקיים קושי בקריאת המפה החברתית, בהבנת כללי המשחק החברתיים, ביחסים עם דמויות סמכות או עם חברים.
בהתמודדות עם המקום החברתי, ישנה נטייה להגיב בהתפרצויות אימפולסיביות ולפעמים בהתרחקות והתבודדות. הסביבה מצידה מגיבה בנוקשות וחוסר סבלנות – תגובות אלו יוצרות תחושת כשלון, דחייה, אי קבלה וחוסר שייכות, ואף מקרים בהם המתבגר נכנס למצב של ניתוק מסביבתו החברתית.
כפי שחשוב לפתח אצל כל אדם את כישוריו והישגיו הלימודיים, חשוב לא פחות לפתח ולטפח את המיומנות החברתית כדי שיוכל להשתלב באופן הרמוני בחברה עמה נפגש.
ייעוץ לקשיים חברתיים אצל מתבגרים
בני הנוער והמתבגרים מגלים יותר ויותר את האפשרויות החדשות אשר נפתחות בפניהם בעזרת ייעוץ לתחום החברתי, אם במסגרת פרטנית ("אחד על אחד") ואם במסגרת קבוצתית.
מטרת הייעוץ:
- ליצור מרחב בטוח, בו ניתן לבטא את הקשיים החברתיים – במקרים רבים חוויות חברתיות לא נעימות וכשלונות במפגש עם בני הגיל (משני המינים), נכנסות פנימה למגירה הכי עמוקה בלב, ומשם חוסמות אותנו. אין זה פשוט לשתף את ההורים או חברים בנושא כה אישי ורגיש.
- ללמד ולפתח במסגרת הייעוץ יכולות חברתיות – כפי שניתן ללמוד נוסחאות מסובכות במתמטיקה, ודקדוק מורכב באנגלית, כך אפשר ללמוד להצליח עם יצירת קשרים חברתיים בריאים. בייעוץ ישנו שימוש בתרגילי אימון ליחסים בין אישיים, משחקי תפקידים ופסיכודרמה, אשר מובילים להצלחה גם בחיים וגם במציאות שמחוץ לייעוץ.