פסיכותרפיסט או פסיכולוג? ומה ההבדל?
- פסיכולוגיה – ביוונית פירושה ״מדע הנפש״. כלומר, חקר תהליכים נפשיים. המטרה היא לפענח את המניעים מאחורי ההתנהגות האנושית, ועושים זאת באמצעות טיפול בבעיות נפשיות שונות. פסיכולוגים חוקרים התנהגות אנושית, מאבחנים ומטפלים בהפרעות בריאות הנפש.
- פסיכותרפיה – פירושה תרפיה (טיפול) לנפש האדם. היא למעשה שם כולל לכל סוגי הטיפולים הנפשיים והרגשיים.
פסיכותרפיסט הוא איש מקצוע בתחום הנפש המגיע מרקע חינוכי/טיפולי כמו עובד סוציאלי, פסיכולוג חינוכי, יועץ חינוכי, מטפל רגשי וכו׳. כדי לקבל הסמכה, פסיכותרפיסט צריך לעבור הכשרה ולקבל הסמכה בתור מטפל רגשי. המשמעות היא שפסיכותרפיה מתבססת על הכשרות בתחומים חינוכיים רגשיים קודמים ושרבים הלומדים תואר ראשון ואפילו שני יכולים לפנות לאחר מכן, ללימודי פסיכותרפיה.
פסיכולוג הוא איש מקצוע בעל תואר ראשון ותואר שני ומאחוריו הכשרה מעשית בת 4 שנים, בהתאם להתמחות שבחר. כל פסיכולוג מוסמך, חייב לעבור מבחן הסמכה רשמי והוא רשום בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות. פסיכולוגים מורשים להעניק טיפולים רגשיים ולבצע אבחונים פסיכולוגים. במידה ויש צורך במתן תרופות, על הפסיכולוג להפנות לפסיכיאטר.
עיקר ההבדל בין פסיכולוג לפסיכותרפיסט נעוץ בעובדה שפסיכולוגיה היא גם תחום מחקר, בעוד שפסיכותרפיה היא הגדרה לתחומי טיפול רגשיים בלבד. למרות שתחומי הטיפול דומים, פסיכולוגים הם אנשי מקצוע מוסמכים הרשאים לבצע אבחון פסיכולוגי, בעוד שפסיכותרפיסטים אינם מורשים לעשות זאת.