יום עיון למטפלים – טיפול דינמי חווייתי (EDT) בדפוסי הרס עצמי

מטופלים חוזרים שוב ושוב לאותם דפוסים הרסניים – איך אפשר לשחרר אותם מזה?

מטופלים רוצים שינוי, נתקעים באותם דפוסים שמעכבים אותם. חרדה, הימנעות, OCD, התמכרויות ודיכאון – כולם עשויים להיות ביטוי למנגנון חבלה עצמית לא מודעת, שממשיך לפעול גם בתוך הטיפול. אם לא מזהים את זה בזמן, התהליך נתקע – ולא משנה כמה המטפל או המטופל רוצים להתקדם.

מכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה, בשיתוף הקבוצה הישראלית לטיפול דינמי חווייתי (EDT), מזמינים אתכם, פסיכותרפיסטים בעלי תואר שני, ליום עיון מקצועי ומעמיק בהנחיית ד"ר פרוצ'ו אוסימו – פסיכיאטר ומטפל בכיר, מחלוצי הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית ומפתח מודל IE-DP.

יום העיון יתמקד בזיהוי חבלה עצמית בטיפול – איך דפוסים של ביקורת והתקפה עצמית, חרדה או הימנעות משמרים תקיעות רגשית, איך לעבוד עם ההגנות של המטופל מבלי להיתקל בהתנגדות, ואיך להתערב בדיוק ברגע הנכון כדי להוביל לתהליך שמייצר שינוי רגשי אמיתי.

על עקרונות ה-EDT

טיפול דינמי חווייתי (EDT) הוא גישה טיפולית בעלת עקרונות ברורים, המבוססת על עבודתו של ד"ר חביב דבנלו, ואומצה והתפתחה על ידי מטפלים ברחבי העולם. בשונה מגישות דינמיות מסורתיות, EDT מתמקדת בזיהוי ועבודה ישירה עם רגשות חסומים, מנגנוני הגנה וחרדה, מתוך מטרה להגיע במהירות ובאפקטיביות לעומק הרגשי של המטופל – וליצור שינוי יציב ומשמעותי.

השיטה משלבת בין עקרונות הפסיכותרפיה הדינמית לבין טכניקות קוגניטיביות-התנהגותיות, ומעניקה למטפל כלים פרקטיים לזיהוי ואיתגור הגנות, לוויסות חרדה ולהובלת המטופל לעיבוד רגשי עמוק, תוך שימוש בהתערבויות ממוקדות שמייצרות תוצאות קליניות ברורות.

IE-DP (Intensive Experiential-Dynamic Psychotherapy), המודל שפיתח פרופ’ פרוצ'ו אוסימו, שם דגש על חוויית רגש עמוקה בזמן אמת, ופועל לפירוק דפוסים שמובילים לחבלה עצמית ולתקיעות בטיפול. המודל מספק שיטה מובנית לעבודה עם ביקורת והתקפה עצמית, פרפקציוניזם, הימנעות ודפוסים רגשיים חוסמים, במטרה לפרוץ את המעגל הסגור שמונע מהמטופלים שינוי אמיתי.

טיפול פסיכולוגייום העיון פרקטי וממוקד, ויכלול צפייה במקרים קליניים מצולמים, ניתוח של שלבי ההתערבות ודיון מעשי, כך שהמשתתפים יצאו עם כלים ישימים לזיהוי והתערבות במנגנוני חבלה עצמית בזמן אמת – ולהובלת מטופלים לשינוי רגשי אמיתי.
להרשמה

מה תקבלו בהכשרה?

סימון לזהות מה באמת קורה בטיפול – ולהגיב נכון בכל רגע – תלמדו להבחין מתי המטופל חווה רגש אמיתי ומתי הוא מתחבא מאחורי הגנות, ולדעת איך להוביל אותו אל מעבר לחסימה.

סימון לעבוד עם הגנות בלי שהמטופל ייסגר – תפתחו יכולת לזהות ולאתגר הגנות בצורה מדויקת ולא מאיימת, כך שהמטופל יוכל לעבד רגשות במקום לברוח מהם.

סימון לבנות תהליך טיפולי חד וממוקד – תלמדו לזהות דפוסים לא מודעים, להשתמש בטכניקות חווייתיות וליצור שינוי רגשי עמוק תוך זמן קצר.

סימון לנהל את הטיפול בביטחון מלא – תדעו איך להוביל את המטופל קדימה בכל רגע, לזהות תקיעויות בזמן אמת, ולמנוע טיפול שנמשך זמן רב ללא התקדמות.

סימון לטפל במקרים מורכבים שמאתגרים מטפלים אחרים – תכירו גישה מוכחת לעבודה עם OCD, דיכאון עמיד, הפרעות אישיות והתמכרויות, שתעזור להגיע לשורש הרגשי במקום לטפל רק בסימפטומים.

סימון להשתפר דרך תרגול וצפייה בהדרכה קלינית אמיתית – יום העיון כולל צפייה במקרים קליניים מצולמים וניתוח של שלבי ההתערבות, כך שתוכלו ליישם את הכלים הנלמדים ישירות בעבודה הקלינית שלכם.

מבנה יום העיון

09:00 התכנסות
09:20 דברי פתיחה
אהוד חלק ויורם ראובני, רכזי תוכנית ההכשרה EDT Israel, המוכרת על ידי International Experiential Dynamic Therapy Association – IEDTA.
09:30 הרצאת פתיחה
"כשמחיר ההתקשרות גבוה מנשוא" – הקרבה עצמית, התקפה עצמית וחבלה עצמית כמכשולים מרכזיים להצלחת טיפול. ההרצאה תעסוק בהבנת הדפוסים הללו, כיצד הם משמרים תקיעות בטיפול, ואילו טכניקות התערבות יכולות לסייע לנטרולם שלב אחר שלב.
10:00 הצגת מקרה קליני ראשון (וידאו מס' 1)
"מי במים – החייאת העצמי המוטבע"
צפייה וניתוח מקרה קליני המדגים כיצד חבלה עצמית משמרת תקיעות רגשית, וכיצד ניתן להתערב ולסייע למטופל לנוע לעבר שינוי ושיקום רגשי.
11:15 דיון פתוח על המקרה הראשון
11:30 הפסקת קפה
11:45 הצגת מקרה קליני שני (וידאו מס' 2)
"מי באש – מניסיון פעיל למות ועד לאוצר חיים"
ניתוח מקרה מורכב המדגים עבודה עם התקפה עצמית וחבלה עצמית אקטיבית, והדרך להוביל מטופלים מחוויית חוסר תקווה להתארגנות נפשית חדשה ולחיים בעלי משמעות.
12:45 דיון פתוח על המקרה השני
13:00 הפסקת צהריים
13:30 המשך ניתוח מקרה קליני (וידאו מס' 2)
העמקה בשלבי ההתערבות, ניתוח הדינמיקה הפנימית של המטופל והשלכות קליניות לעבודה עם דפוסים דומים.
15:00 דיון מסכם
שאלות, תובנות מרכזיות מהיום, והשלכת הכלים הנלמדים על העבודה הקלינית של המשתתפים.
15:30 סיום משוער

למי זה מתאים?

יום העיון מיועד לפסיכותרפיסטים בעלי תואר שני המעוניינים להעמיק את היכולות הקליניות שלהם, לעבוד בצורה ממוקדת ויעילה יותר, ולשלב בעבודתם שיטה שמביאה לשינוי רגשי עמוק בזמן קצר.

סימון פסיכולוגים קליניים
סימון פסיכיאטרים
סימון עובדים סוציאליים
סימון מטפלים באמנויות עם הכשרה בפסיכותרפיה

על המנחים

ד"ר פרוצ'ו אוסימו - מנחה

פסיכיאטר, חוקר, מחבר ספרים בתחום הפסיכותרפיה הדינמית החווייתית ומייסד גישת ה-EDT. שימש כנשיא הראשון של האגודה הבינלאומית לטיפול דינמי חווייתי. בעל ניסיון של למעלה מ-40 שנה בהכשרת מטפלים ומדריכים בשיטה. בהכשרה זו, הוא ילמד את העקרונות המאפשרים לטיפול להיות ממוקד, חד ומביא לתוצאות בזמן קצר.

יורם ראובני - רכז תכנית ההכשרה EDT Israel

פסיכותרפיסט, מנהל מרכז "אתרוג משה" בחדרה ומומחה בטיפול דינמי חווייתי, פסיכותרפיה פסיכואנליטית ו-CBT. בעל ניסיון של למעלה מ-25 שנה בטיפול והדרכת מטפלים, עם התמחות בפיתוח כלים ליישום השיטה בקליניקה.

אהוד חלק – רכז תוכנית ההכשרה EDT Israel

פסיכולוג קליני, מטפל ומדריך מוסמך ב-CBT לילדים ומבוגרים. בנוסף, הוא משמש כרכז תוכנית ההכשרה הישראלית לטיפול דינמי חווייתי. בעל ניסיון רב בטיפול והדרכת מטפלים, עם דגש על שילוב גישות טיפוליות מגוונות בעבודה הקלינית.

מה אומרים המטפלים שכבר משתמשים בשיטה?

אם הייתי חוזר אחורה לתקופה שבה עמדתי בראש המגמה לפסיכולוגיה, הייתי דואג להכניס את ההכשרה הזו כחלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים של פסיכולוגים קליניים בכלל. בעיניי, מדובר בשיטה חיונית שמטפלים חייבים להכיר כדי לספק טיפול מדויק, אפקטיבי, וכזה שבאמת מביא לשינוי".

ד"ר יופ מאיירס - פסיכולוג קליני ומטפל פסיכודינמי-חווייתי, דוקטור לפסיכולוגיה מאוניברסיטת אמסטרדם ומדריך מוסמך בפסיכותרפיה ופסיכודיאגנוסטיקה, לשעבר ראש המגמה לפסיכולוגיה קלינית של הילד באוניברסיטה העברית בירושלים ויו"ר האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי-התנהגות

גישת הטיפול הדינמי חווייתי EDT שיפרה מאוד את יעילות עבודתי עם מטופלי. היא מלמדת אותי להציב, יחד עם המטופל, מטרות עם מוקד פסיכולוגי פנימי, לזהות ולהאיץ את התהליך הדינמי מרגע לרגע, לחזק את הברית הטיפולית ולאפשר למטופל מגע עמוק עם רגשות חסומים מבעד להגנות שמחירן יקר מדי.

אהוד חלק - פסיכולוג קליני מומחה, מדריך בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) ובטיפול דינמי חווייתי (EDT)

EDT היא גישה שלא מאפשרת למטופל להתחבא מאחורי מנגנוני ההגנה הרגילים שלו. היא עוזרת לנו כמטפלים להבחין בדיוק מתי מתרחש שינוי רגשי אמיתי ומתי הטיפול נתקע – ולדעת איך להגיב כדי להוביל את התהליך קדימה.

אפרת גבאי - פסיכולוגית, מטפלת CBT, מדריכת מיינדפולנס

הכלים שרכשתי בגישה זו מאפשרים לי כמטפלת לעבוד בצורה ממוקדת אך יסודית במטרותיו של האדם. הגישה שמה דגש על זיהוי רגשות שמתחת להגנות של המטופל, דבר שעוזר לו להתמודד עם רגשות וסיטואציות מורכבות בחייו בצורה טובה יותר מכפי שעשה קודם לכן, ובכך לשפר את איכות חייו.

שירה גורביץ' – עובדת סוציאלית, בעלת תואר שני MSW

יום העיון הסתיים. לפרטים ומידע אודות יום העיון הקרוב ב 2025, השאירו פרטים

    עודכן בתאריך: 17 במרץ 2025

    דילוג לתוכן