למי מתאים טיפול באמנות, באמצעות יצירה והבעה?
ילדים, נוער ומבוגרים שחווים בעיות תקשורת, דימוי עצמי נמוך, הרטבות, גמגום, הפרעות קשב וריכוז, דיכאון, קשיים חברתיים, היפר אקטיביות, ביישנות, הסתגרות, תוקפנות או אלימות, אנקופרזיס, בעיות פסיכוסומטיות יכולים להפיק המון מטיפול באמנות.
הטיפול באומנות מגשר בין העולם הפנימי והחיצוני ויוצר אינטגרציה בין השניים. באמצעות דרמה, אמנות ומשחק הילד יכול להבין יותר בקלות את עצמו, הואיל ופשוט יותר להביע רגשות מפי דמויות דמיוניות. האפשרות להיכנס לעורן של דמויות אחרות ומגוונות מאפשרת לילד לבחון נושאים העולים ממצבים רגשיים, חברתיים ואישיים תוך שמירה על ריחוק ומעורבות בו זמנית וחשיפת עמדות.
טיפול באומנות מסייע בחשיפת והבנת התהליכים הנפשיים של הילד או הנער תוך יצירת סביבה מוגנת, בה חומר מודחק ולא מודע יכול לעלות על פני השטח. באופן זה ניתן להגמיש דפוסי הגנה, לטפח כוחות נפשיים ולחזק את כושר ההסתגלות של הילד.
המשחק מסייע לילד לרכוש שליטה עצמית בסיטואציה, להגיע לתובנות ולהרחיב את רפרטואר ההתנהגות שלו.
הטיפול משולב בהדרכת הורים
במהלך טיפול באומנות, המטפל מטפל בילד אך גם מקשיב לכם – ההורים.
יתכן כי על מנת להפיק את המרב מטיפול באומנות יהיה צורך במפגשי הדרכת הורים לאורך התהליך, אך לרוב המפגשים עם הורים מסתכמים לתחילת התהליך ולקראת סופו.
המפגשים אתכם, ההורים, מסייעים לנו להבין את הבעיה ואת עמדתכם בנוגע אליה. מתוך המפגשים המטפל באומנות לומד מהי ההגדרה של כל אחד מההורים למערכת היחסים עם הילד ומה הזיקה ביניכם.