אבחון פסיכודידקטי מספק תמונה רחבה על תפקודו של הילד ובמידת הצורך גם התאמות לבגרות (כולל ברמה 3) והמלצות לסיוע. מתוך האבחון הפסיכודידקטי נגזרים הכוחות, החוזקות והקשיים של הילד ובהתאם להם – המלצות שיאפשרו את קידומו.
אם הילד שלכם מתקשה לתפקד במערכת הלימודית או החינוכית ואתם רוצים לקבל תשובה לשאלה מדוע זה קורה על מנת שהוא יוכל להתמודד טוב יותר עם האתגרים שניצבים מולו – אבחון פסיכודידקטי יכול לספק לכם מענה בדיוק למצב זה.
אבחון פסיכודידקטי במרכז אתרוג בחדרה
במרכז אתרוג פועל צוות פסיכולוגים מיומנים באבחונים לילדים מגיל גן ועד לתלמידי תיכון. האבחון נערך על ידי פסיכולוג חינוכי ואורכו נע בין 4-6 שעות.
צוות המרכז זמין לעריכת אבחונים במחירים נוחים במכון שלנו בחדרה, אונליין או בביתכם.
מה זה אבחון פסיכודידקטי?
שמו של האבחון נגזר מתוך השילוב בין החלק הנפשי (פסיכו) ובין החלק הלימודי (דידקטי). האבחון כולל סוללה רחבה של כלים:
- אבחון אינטליגנציה מלא
- מבחני תפיסה חזותית ושמיעתית
- זיכרון
- תפיסה כמותית
- תפיסת רצף
- מבחני סינון לקשיי קשב וריכוז
- בדיקת מיומנויות הלימוד היסודיות – קריאה, כתיבה, חשבון
- התרשמות מהתפקוד הרגשי
מתי מומלץ לפנות לאבחון פסיכודידקטי?
ראשית, סיבת הפנייה העיקרית היא קושי משמעותי בתפקוד הלימודי של הילד. מעבר לכך, כדאי לערוך אבחון פסיכודידקטי:
- כשמנסים לברר באופן רחב את מקורות הקושי של הילד והסיבות לתפקוד הלקוי
- כשיש שאלה בנוגע ליכולת השכלית של הילד
- כשהסביבה חושדת שישנם קשיים רגשיים / מוטיבציוניים הפוגעים משמעותית בתפקוד
- כשעולה הצורך לחשוב על מסגרת המתאימה לצרכי הילד.
אבחון פסיכודידקטי מתאים לילדים מגילאי גן חובה ועד לתיכון (כולל).
כחלק מהתפיסה הרואה בסביבה של הילד מקור חשוב למידע ו"סוכן שינוי" משמעותי, חיוני שהסביבה תהיה מעורבת ככל שניתן באבחון הפסיכודידקטי. לפיכך, במסגרת תהליך האבחון נאסף מידע מהצוות החינוכי המלווה את הילד במסגרת הלימודית, מההורים, ממטפלים נוספים (כגון – מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת וכדומה) ומהילד עצמו.
בסיום אבחון פסיכודידקטי, ניתן משוב להורים בשיחה וכן בדו"ח מפורט. מומלץ מאוד שגם הילד עצמו יקבל משוב קצר על האבחון שעבר וכן שיועבר משוב למערכת החינוכית על מנת שתוכל להתגייס לסייע לילד.
אבחון פסיכודידקטי טוב יספק תמונה מקיפה ורחבה על תפקודו של הילד, ייתן מענה לסימני השאלה שהועלו ויטמון בחובו את היכולת להוביל תהליך של שינוי משמעותי בחיי הילד.
שאלות וסיפורי מקרה
-
רועי, בן 12.5, עולה לכיתה ז׳ בחט"ב. ילד חמוד ונבון, אך בלימודים לא מצליח למצות את יכולותיו, ובמבחנים בבית הספר היסודי, למרות שלמד והשקיע, הוציא ציונים נמוכים. רועי שם לב שיש לו נטייה לשגיאות "שטותיות" שאינן הכרחיות, ואינו מספיק את המבחנים ויש סעיפים שאינו מצליח להגיע אליהם. בנוסף, קיימים גם קשיים בהתארגנות, רועי נוטה לשכוח דברים בסיסיים, במבחנים אין שום קשר בין מה שרצה לכתוב לבין מה שכתב – ובכלל, לא מבינים אותו. קיים חשש כי המעבר לחטיבת הביניים יגרום לו ללכת לאיבוד.
האם אבחון פסיכודידקטי יכול לעזור?
בהחלט! יש מקום לערוך אבחון פסיכודידקטי רב תחומי, כדי להבין מהו מקור הקשיים – רגשי? תפקודי לימודי? לקויות למידה? בעיות קשב וריכוז?
לאחר שניתן לאתר את מקור הקשיים, אפשר לתת המלצות לגבי המשך בירור או טיפולים כלשהם, אם יש צורך, והמלצות להתאמות למבחנים. ההתאמות ניתנות לילדים עם לקויות למידה על בסיס אורגני על סמך סוג הלקות, חומרתה והיקפה. באבחון הפסיכודידקטי נבדק גם תחום הקשב והריכוז, ובמידה וישנן עדויות לקשיים, הילד מופנה לנוירולוג או פסיכיאטר ילדים לבירור אבחנה ודרכי טיפול מתאימות.
עם קבלת האבחון יש לקבוע פגישה מסודרת עם יועצת השכבה, לתת לה את האבחון ולעבור על עיקרי הממצאים וההמלצות כדי לראות כיצד מיישמים אותן בבית הספר.
למידע נוסף ושאלות, צרו קשר ונשמח לסייע.
עודכן בתאריך: 23 ביוני 2024